Poslovni konsalting – ključ do uspešne kompanije

Poslovni konsalting u proteklih deceniju-dve i na prostoru Srbije postao je ključan element u razvoju poslovanja. I u svetu i kod nas traže se u sve većim razmerama specijalizovani saveti stručnih osoba, kako pojedinaca, tako i agencija za poslovni konsalting. Bilo da vam je potreban poslovni konsalting za Beograd ili neki drugi grad, ili biste želeli da sa se sa eksternim poslovnim konsultantom posavetujete onlajn – a pogotovo ako ne vidite benefite ove usluge – pročitajte tekst do kraja.

 

U današnjem svetu uzdrmanom pandemijom, koji se polako vraća u ono što zovemo nova normalnost, poslovni konsalting će biti sve veća neophodnost. Da bismo vam pomogli u izboru poslovnog konsultanta u moru različitih agencija za poslovni konsalting, osvrnuli smo se na jednu poznatu studiju iz najrelevantnijeg izvora u Srbiji* o uticaju poslovnog konsaltinga na poboljšanje poslovanja. S obzirom na udar ekonomske krize koji se tek očekuje, smatramo da je relevantno prisetiti se vrednosti na poslovnom tržištu koje važe u uslovima koji su daleko od idealnih.

Ovaj tekst specijalno će pomoći kompanijama/preduzetnicima koji trenutno ne prepoznaju kako im konsultantske usluge mogu pomoći u razvoju poslovanja (a njih je skoro petina uzorka).

 

Ciljevi prvo

Najpre da definišemo glavne ciljeve i oblasti delovanja poslovnih konsultanata. Za početak, glavni cilj njihovog rada je da pruže podršku i konkrente operativne savete kompanijama ili preduzetnicima, a koji se tiču pitanja upravljanja poslovanjem, u raznim njegovim aspektima. Oni analiziraju trenutno stanje i daju preporuke za poboljšanje poslovanja, kako u sadašnjosti, tako i u budućnosti.

Tako su najpoznatije usluge poslovnog konsultanta one finansijske (recimo, određivanje odgovarajućeg budžeta ili uopšte planiranje), strateško planiranje, marketinške usluge (plan, ciljevi, usmerenje marketinških napora), organizacioni konsalting (u oblasti organizacije struktura, uz razvoj ljudskih resursa kao važan deo) itd.

Međutim, u današnje burno vreme cilj koji se posebno ističe na konsultantskoj agendi jeste pomaganje klijentu da se snađe u nepredviđenim promenama, kao i pripremanje klijenata za promene (organizacione, tržišne itd.) i buduće nepredvidive situacije koje bi ih mogle očekivati u poslovanju.

POSLOVNI ORGANIZACIONI KONSULTANT

 

Statistike o konsultantskoj delatnosti

Ono gde konsultanti najviše pomažu bili su:

  • organizacioni konsalting (skoro polovina klijenata)
  • bolje planiranje (skoro 30 posto klijenata).

Pomenuta studija rađena je na relevantno odabranom uzorku solidne veličine, a u njoj je praćeno deset oblasti pružanja konsultantskih usluga: unapređenje izvoza, prodaja, finansijska oblast (račuvnovodstvo, revizija, poresko savetovanje…), organizacioni konsalting i razvoj (gde spadaju i menadžment i razvoj ljudskih resursa), legislativa (pravne usluge, sastavljanje ugovora), kvalitet (upravljanje sistemima kvaliteta), u jednoj oblasti zajedno su obrađeni marketing i komunikacije (uz PR, brending i analizu tržišta), a uzet je u obzir i značajan broj kompanija iz IT sfere, sfere obrazovanja (gde spadaju i treninzi i obuke), kao i inovacije i KDO (korporativna društvena odgovornost).

Podaci su pokazali da konsultantska aktivnost čini nezanemarljivi deo srpske privrede. Takođe, većina konsultantskih kompanija su među malim i srednjim preduzećima, koja su te godine učestvovala sa oko petinom radnih mesta u našoj zemlji. U odnosu na broj usluga koje pružaju većina, očekivano, nije previše diversifikovana i oko 70 odsto njih nudi do pet usluga svojim klijentima.

 

 

Kakve su konsultantske kompanije

Kako studija prenosi, konsultantske kompanije u našoj zemlji pokazale su se naročito prilagodljivim – pokazivale su veliku agilnost u savladavanju novih veština i prilagođavale se tržištu dobro osluškujući njegove potrebe. Veliku sposobnost pokazale su u rešavanju problema, a uz ovaj „thinking out of the box“ išla su i strateška partnerstva. Veoma su spremne na ovaj oblik prilagođavanja pod uticajem potreba klijenata (više od polovine njih). Čak petina je spremna na uvođenje nove usluge (ili proizvoda) na osnovu klijentovih potreba. Konsultantske kompanije u Beogradu i šire u Srbiji takođe sklapale strateška partnerstva jedne s drugima (čak oko 60 posto njih) i vide ih delom svoga razvoja na duže staze.

Način razmišljanja je ipak ono što poslovne konsultante izdvaja i zbog čega mogu pomoći vašoj kompaniji. Ove kompanije pokazuju se kao early adopters, te nisu naklonjene starim obrascima koji ne funkcionišu u VUCA svetu. Upravo je to ono što ih čini sposobnim da klijente pripreme za budućnost.

 

Koliko su kompanije zadovoljne agencijama za poslovni konsalting?

4,5 od 5! Zapanjujući rezultat. Izraženo procentima, oko 90 posto analiziranih kompanija je pokazalo da su im usluge poslovnog konsultanta poboljšale poslovanje, a u 60 posto njih su bili izuzetno zadovoljni. Za deset godina, koliko se ovakve studije rade, ova ocena se pokazala među najvišom na srpskom tržištu.

A šta su bile prepreke angažovanju konsultanta za poslovanje?

Kao prepreka angažovanju poslovnog kosnultanta najčešće se ističe finansijska situacija klijenta, u nešto manje od trećine slučajeva. Petina klijenata nije sigurna koliko im uopšte ovakve usluge mogu pomoći. Nadležni se pokazuju kao ključni (u trećini slučajeva oni su se pokazali kao najveća preporeka, a u polovini kao jedna od dve najvažnije prepreke).

Bilo da konsultujemo literaturu u svetu od devedesetih naovamo ili da pratimo dešavanja u zemljama koje ispred Srbije prednjače u razvoju (a to su prvenstveno Poljska ili Češka), primećuje se da je top menadžment shvatio da se u današnjem globalnom poslovnom ekosistemu ne može poslovati bez pomoći spolja, zbog čega se očekuje veći porast konsultantskih usluga, posebno u kriznim vremenima.

Razlozi su ukratko:

  • novi izazovi globalnog i otvorenog tržišta
  • pritisci koji su konstantni i zahtevaju stalne promene (uključujući i VUCA promene poput pandemije)
  • treba povećati rezilijentnost kompanije

POSLOVNI KOMPANIJSKI KONSALTING

Faktori za angažovanje poslovnog konsultanta

Različiti faktori postoje za izbor poslovnog konsultanta (detaljnije smo ih opisali u ovom tekstu), a jedan od biznis konsultanata sa dugogodišnjim iskustvom Brajan Ing sažeo ih je rekavši da poslovni konsultant treba da demostrira kompetentnost, da poseduje znanje u definisanim oblastima i disciplinama i da se drži profesionalno, imajući uvek pred sobom prevashodno interes svog klijenta.** U svom radu, on je kao suštinske osobine poslovnog konstanta ukratko naveo: znanje (edukaciju), veštinu, sposobnost i pouzdanost.

Na prvom mestu, znanje se odnosi na užu specijalnost, oblast u kojoj je konsultant stekao vanredno kvalitetnu obuku. Budući da konsalting prevashodno ima praktičnu primenu, pod veštinom je podveo ovaj faktor, suštinski za ostvarivanje rezultata. Pod sposobnošću podrazumeva (osim obaveznog znanja i veštine) motivaciju, želju da se postigne rezultat. Pouzdanost se odnosi ne samo na poštovanje etičkih principa već i na integritet, u onom smislu u kojem izdvaja pravog lidera. Da bi od znanja razvio sve ostale faktore, konsultant prolazi kroz bezbroj sati rada s klijentima, neprestano se razvijajući radeći s njima, kada se ne samo stiče novo znanje već i razvijaju veština i sposobnost. Paralelno s tim grade se etički principi i razvija integritet.

S obzirom na navedene faktore, Jelena CONSULTING će biti pravi partner za usluge organizaconog konsaltinga i vaš partner kako za poslovni konsalting za Beograd, tako i online.

 

 

 

* Kratak pregled poslovnog konsaltinga u Srbiji, Udruženje poslovnih konsultanata Srbije, jun 2010. Istraživanje su sproveli i izveštaj napisali IPSOS Strategic Marketing i Cromer Group.

** Peter Sorensen, Brian Ing. Balancing Investment in People, Process and Technology and Building the Capacity to do so in Developing Economies, The International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI), United Nations Commission on Science and Technology for Development, 2007.

 


Autor texta:

Jelena Dimitrijević

sistemsko-psihodinamski organizacioni konsultant i Analytic-Network™  kouč