Kako konsalting usluge pomažu da pametno uložite energiju u posao?

 

Prezauzetom pojedincu kojeg konzumira vreme u kojem živimo konsalting usluge mogu pomoći da pametnijim ulaganjem energije postigne više, uz manje napora. Ključ je u potpunoj angažovanosti, do koje se može stići kroz konsalting.

 

Digitalno i kapitalističko doba u kojem živimo nas iscrpljuje na ovaj ili onaj način. Živimo kao na traci, sa malo sna, ali puno griže savesti zbog konstantnog osećaja umora. Hranimo se brzo i lako, kafu koristimo kao gorivo, a alkohol i druge supstance kao sredstvo za smirenje. Živimo za vikende ako nam posao dozvoli da budu slobodni. Ili za 10 dana godišnjeg odmora na kojim nam preterani osećaj odgovornosti ipak ne dozvoljava da se opustimo, te odgovaramo na mailove i odrađujemo šta možemo. Živimo brzo, površno i isprazno, za druge, za tuđe ciljeve, za tuđe prioritete.

 

Ponosni smo na sebe kada radimo više stvari odjednom, kada radimo prekovremeno, kada znamo za i koristimo aplikacije koje nam pomažu da se bolje organizujemo. Razvijenost digitalnog sveta omogućava nam da vidimo kako drugi mogu da (prividno) postignu sve, pa tako i od sebe stalno očekujemo više, bolje, brže.

 

Zašto konsalting usluge?

Jer krivimo vreme što ga nema više, krivimo sebe što moramo da spavamo i odmaramo, krivimo najbliže što imaju potrebu za našom pažnjom. Osećamo se loše što osećamo, što nismo mašine.

 

Nije krivo vreme, nisu krivi drugi, nije kriv posao. Sve je stvar percepcije. Jedan od dobrih osvrta na ovaj problem dali su psiholog Džejms Loer i iskusni menadžer Toni Švarc u bestseleru posvećenom upravo ovoj temi.*  Kako bi oni rekli: energija, a ne vreme – osnovno je sredstvo visokog učinka. Uspeh, zdravlje i sreća zasnivaju se na veštom upravljanju energijom! Konsalting agencije pomažu upravo u tome.

Nije pitanje u šta ulažeš svoje vreme, već svoju energiju.

U jednom danu broj sati je određen, ali to nije slučaj i sa količinom i kvalitetom snage koji imamo. Ona je naš najdragoceniji resurs! Što više preuzimamo odgovornosti za nju, postajemo moćniji i produktivniji.*

Uspešno upravljanje energijom, kako u indvidualnom, tako i u grupnom, tj. organizacionom smislu, omogućava ono što pomenuti stručnjaci nazivaju „potpuna angažovanost“.*

Lideri upravljaju organizacionom energijom. Nekada iza njih stoji i dobra konsalting firma. Bilo zajedno, ili uz pomoć konsalting agencije, oni su ti koji motivišu, usmeravaju, inspirišu, ili pak demorališu ostale članove upravljanjem pre svega sobom, a potom i timom.

 

konsalting kuće Beograd, konsalting na srpskom, ugovor o konsaltingu

Kako konsalting utiče na potpunu angažovanost?

Potpuna angažovanost podrazumeva sposobnost da se fokusirate na ono što radite sada i ovde. Pri tome neophodno je da se osećate dobro i ispunjeno. Počinje sa osećanjem da ujutro jedva čekate da odete na posao, a kući se vraćate podjednako srećni.* Podrazumeva da uspevate da jasno napravite granicu između vremena za posao i privatnog vremena za porodicu i sebe.

Da, to je moguće! Naš konsalting biznis zasniva se upravo na ovoj ideji, podržanoj našem znanjem i iskustvom.

 

Kada sledimo principe upravljanja energijom otkrivamo da smo mnogo efikasniji, i privatno i profesionalno, u našim odnosima sa drugim ljudima i u našem poslu*. Kada podbacimo, posledice vidimo odmah u našem učinku, ali i ophođenju prema drugima.

Znanje kako efikasnije i inteligentnije upravljati energijom ima jedinstvenu moć da transformiše kako pojedinca, tako i organizaciju.*

 

 

Da li je talenat važan za postizanje rezultata?

Konsalting kuće Beograd debatuju mnogo oko toga. Neki bi rekli da je vredan i naporan rad taj koji pravi razliku između uspešne osobe i one koja to nije. Drugi bi rekli da je ovladavanje određenim veštinama presudno. Narodna izreka kaže da ako nađeš talentovanu osobu i opremiš je pravim veštinama za određeni zadatak, ona će postići svoj najbolji učinak.

Međutim, energija je taj „faktor iks“ koji omogućava da se talenat i veština zaista pokrenu.

 

Ali ima jedna začkoljica. Bez jasno postavljenih prioriteta i fokusa, besciljno lutamo i uzalud trošimo vreme i energiju, na taj način osećajući se iscrpljeno i neispunjeno. Zato, kako bismo znali u šta pametno ulagati energiju, neophodno je da smo jasno postavili prioritete koji su u skladu sa našim unutrašnjim svetom. Tu se upravo ogleda pomoć konsultantske firme Jelena CONSULTING. Pre svega da se jasno postave ciljevi koji su u skladu sa unutrašnjim motivima osobe. Potom da se efikasnije upravlja svojom energijom u cilju njihovog ispunjenja.

 

 

Primer profesionalnih sportista iz ugla konsaltinga

Kada je cilj jasan, a prioriteti postavljeni prema sopstvenim vrednostima, važnost pametnog ulaganja energije možemo videti u primeru načina treniranja i pripreme za takmičenja kod profesionalnih sportista.  Loer i Švarc su mnogo godina primenjivali principe razvijene u radu sa sportistima na poslovne rukovodioce. Naš konsalting biznis zasnovan je na kompletno individualnom pristupu, ali nam njihov rad služi kao ilustracija.

Nakon velikog uspeha sa vrhunskim sportistima, u radu sa rukovodiocima naišli su na nešto sasvim neočekivano. Naime, zahtevi sa kojima se ljudi svakodnevno suočavaju na poslu su daleko veći od onih koje ima profesionalni sportista. Kako je to moguće?

Treba razumeti da tipičan profesionalni sportista provodi 90% vremena pripremajući se za preostalih 10% vremena kada postiže rezultate.

Ceo njegov život vrti se oko povećanja, održavanja i obnavljanja energije koja mu je potrebna da bi se takmičio u kratkim, intenzivnim periodima.* Prema uvidima ovih studija, sportisti grade vrlo precizne navike u svim sferama svog života. Navike u ishrani i spavanju, vežbanju i odmoru, prikupljanju odgovarajućih emocija, mentalnoj pripremi i održavanju koncentracije. Ali možda i najvažnija navika – redovno povezivanje sa misijom koju su sami sebi zadali.

S druge strane, od prosečne osobe se očekuje da daje sve od sebe na poslu i bude produktivna osam, deset, pa čak i dvanaest ili više sati dnevno. Očekuje se da su emocije u svakom trenutku kontrolisane, a koncentracija i usredsređenost na zadatak uvek prisutne.

Takva osoba o redovnoj fizičkoj aktivnosti, ili povezivanju sa sobom i sopstvenim motivima i ciljevima, nema vremena ni da razmišlja.

 

konsalting značenje, konsalting firma, konsalting grupa

 

Konsalting biznis koji promoviše odmor i oporavak 

Slično kao Loer i Švarc, smatramo da u većini slučajeva profesionalni sportista ima mrtvu sezonu od par meseci. Ovo mu omogućava odmor i oporavak, obnavljanje i rast nakon dugog perioda takmičenja. O ovakvim pauzama prosečna osoba u svom radnom veku može samo maštati. Pride, karijera profesionalnog sportiste traje u proseku između pet i sedam godina. Kod prosečne poslovne osobe se očekuje da radi punim intenzitetom i do 50 godina bez značajnih pauza.

 

I pored svih navedenih činjenica, i dalje sebe prekorevate kada ne dajete uvek odlične rezultate. I dalje od sebe očekujete da ste mašina kojoj nikad ne treba servis.

Iako se suočavate sa besmislom ovakvih očekivanja, osećaj „nisam dovoljno dobar, produktivan, uspešan“ vas ne napušta. Zašto je to tako pročitajte u narednom blog postu.

 

 

*Džimi Loer, Toni Švarc. Kako da postanete poslovni atleta. Čarobna knjiga, 2004.

 


Jelena Tasic Plecas konsalting koucing tekstovi

Autor texta:

Jelena Tasić Plećaš

sistemsko-psihodinamski organizacioni konsultant i Analytic-Network™  kouč